Güncel Burs Duyuruları

IMF is looking for TEMPORARY ECONOMIC ANALYST for its ANKARA branch!
Ağustos 2, 2017
Eylül 25, 2017

Gülsan Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu
Gülsan, uzun yıllardır Türkiye’deki Yüksek Öğrenim Kurumlarında eğitim gören yardıma muhtaç ve başarılı öğrencilere karşılıksız burs sağlamaktadır. Burs prosedür “Gülsan Eğitim ve Kültür Vakfı” burs tüzüğüne göre yürütülmektedir. Ayrıca çalışanların eğitimleri için de çeşitli burs olanakları sağlanabilmektedir.
• Üniversite öğrencisi olmak,
• Maddi desteğe ihtiyacı olmak,
• Başarılı bir öğrenci olmak,
• Devlet bursu dışında herhangi bir burs almıyor olmak,
• Kazanç getiren bir işte çalışmıyor olmak.
Burs Süresi: Ekim – Haziran ayları arasında sağlanmaktadır.
Başvuru Tarihleri: 15 Eylül – 30 Eylül 2017.

İstanbul Ticaret Odası Bursu
İstanbul il sınırları içinde bulunan devlet üniversitelerinde öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencileri (açıköğretim ve uzaktan öğretim hariç) ile vakıf üniversitelerine ÖSYM tarafından %100 burslu olarak yerleştirilen veya %100 şehit bursu ile öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencilerine verilir.
• T.C vatandaşı olmak,
• Üniversitenin birinci sınıfında 22, ikinci sınıfında 24, üçüncü sınıfında 25, dördüncü sınıfında 26 yaşından büyük olmamak,
• KYK’nın verdiği öğrenim kredisi dışında başka bir resmi veya özel kuruluştan burs almıyor olmak,
• Herhangi bir firma veya kuruluşta çalışmıyor olmak,
• Ara sınıflar için genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir.
Başvuru Tarihleri: 11 Eylül – 24 Eylül 2017.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu
Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları, Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır.

• T.C vatandaşı olmak,
• Gelir getiren sürekli bir işte çalışmamak,
• Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs almıyor olmak.
Burs Süresi: Bursiyerlerin burs almaya hak kazandıkları ilk yıl 5 ay, burs almaya devam ettikleri diğer eğitim dönemlerinde 8 aydır.
Burs Miktarı: 250 TL/ay.
Başvuru Tarihleri: 15 Eylül – 30 Ekim 2017.